In 1987 woonde ik in Veldhoven. Samen met mijn toenmalige vrouw ging ik geregeld naar de Strabrechtseheide. Daar ontwikkelde ik mijn interesse in vogels en fotografie. Na een periode in Limburg, Griekenland en Hongarije gingen we in 1999 wonen in Laren. Vandaar ging ik regelmatig naar de Oostvaardersplassen. Met een Konica Minolta en een 300 mm F2.8 lens schoot ik daar ooit een foto waarmee ik de maandwedstrijd won op Birdpix. Op die site vindt je mijn foto's als Birdman

 

Toen ik in 2005 / 2006 mijn huidige partner ontmoette heeft zij mij zeer gestimuleerd om mijn hobby fotografie en natuur een boost te geven. We vertrokken rond kerst naar Kenia en mijn interesse in verre reizen was geboren. Verre reizen zijn we blijven maken. Waarbij ik de laatste paar jaar ook alleen op reis ga met als hoofddoel vogel - en natuurfotografie.

 

In 2014 kreeg ikeen schouderblessures. Daardoor was rondzwerven met mijn spullen in de natuur een tijd uit den boze. Met als gevolg een eigen website en het meer en meer fotograferen vanuit schuilhutten. Een aantal van mijn blogs gaan over hutfotografie. In 2016 schreef ik er ook over op natuurfotografie.nl De laatste jaren bezoek ik selectieve hutten en ben weer meer aan de wandel in de natuur. Dat je mooie beelden kunt maken uit een hut bleek ook in juni 2020 bij de maandcompetitie, waarbij een foto van een juveniele Krakeend de eerste prijs kreeg. De foto is genomen in hut 10 van Han Bouwmeester.

 

Verder doe ik af en toe workshops. Dit om mij fotografisch verder te bekwamen. De foto's die ik daarbij maak staan onder Experimenten. Jaren terug deed ik o.a. een workshop Boomkikkers fotograferen en een workshop om Vlinders te fotograferen. Daarop volgde workshops met Lensbaby Sweet 50, Creatieve meervoudige belichting en High Key. Meer en meer ben ik ook andere foto's gaan maken. Zo kreeg mijn foto water de meeste nominaties bij de seizoensopdracht op Nederpix.

 

In 2021 heb ik mijzelf een cadeau gegeven, door me te laten coachen door Bart Siebelink. Hij helpt mij bij mijn Spreeuwen project en dat bevalt heel goed. Onlangs ben ik ook begonnen aan zijn cursus Beeldtaal. Mijzelf blijven ontwikkelen als fotograaf geeft mij energie!

 

Net als veel andere fotografen ben ik gek op apparatuur. Canon is mijn merk, en af en toe gebruik ik een systeemcamera, de Panasonic Lumix GX8. De achterliggende jaren heb ik geïnvesteerd in lensje en filters van Lensbaby en in een Helios lensje.

 

Enige tijd terug heb ik de gelegenheid gekregen om te gaan schrijven voor natuurfotografie.nl. Het eerste artikel dat verscheen ging over Steenarenden in Zweden. Daar is inmiddels een artikel over hutfotografie en een aantal reisverslagen aan toegevoegd. In 2018 verscheen ook een bijdrage over het fotograferen van Beren. Ook maak ik af en toe een video van mijn foto's. Zo ook van twee bezoeken aan de Fotohut in Marken. In 2024 komt de Gids voor Hutfotografie uit. Dit is een boek van Pixfactory, waar ik aan heb meegeschreven. 

 

In 2018 ben ik door Wildpix, waar ik zelf ook klant ben, gevraagd om als begeleider mee te gaan op fotoreizen. Verschillende reizen heb ik begeleid tot 2023, tot en met 2023, toen ik besloten heb om te stoppen met het begeleiden van reizen, om meer tijd te hebben voor mijzelf en mijn eigen fotografie projecten. Reizen die ik begeleidde, gingen o.a. naar Ultima Frontiera in Roemenie, naar Zimanga, naar Spanje en naar Polen.

 

Inmiddels staan verschillende van mijn werken te koop op Werk aan de Muur. Ik mag me gelukkig prijzen, dat dit regelmatig leidt tot verkopen! Mocht je een foto willen, die niet op hun site staat laat het dan even weten.

 

In 2017 heb ik mijn vaste baan verloren en ben ik ZZP'er geworden. Lang niet altijd heb ik voldoende werk, maar dat betekent ook dat ik meer kan fotograferen. Ik fotografeer nog steeds veel vanuit hutten, maar ben ook veel struinend te vinden in de natuur. Daardoor worden mijn foto's denk ik steeds iets beter. Ik werk veel met tegenlicht en verschillende creatieve technieken. In 2023 heb ik besloten te stoppen met werken en nog meer te gaan genieten van de natuur. Ook ben ik lid geworden van de Ledencommissie van Natuurmonumenten voor Boord Holland.

 

De waardering, die ik krijg voor mijn werk, blijkt o.a. uit de opname van een foto in het WNF Fotoboek Ooggetuigen. Ook ontving ik bij het thema drama een Highly Commended bij de Lowland Photo Contest met een foto van een "dood damhert in de sneeuw". In 2020 ontving ik een "eervolle vermelding" voor een meervoudig belichte Spreeuwenzwerm, in de categorie Vogels bij de Groene Camera 2020. Later dat jaar volgde een "eervolle vermelding" bij Nature Photographer of the Year 2020, in de categorie De Lage Landen, voor een foto van een Edelhert in het Oostvaardersveld. Meest recent is de winst in de categorie de Lage Landen in 2021, met de foto met de Vos, die een waterkering oversteekt.