In 1987 woonde ik in Veldhoven. Samen met mijn toenmalige vrouw ging ik geregeld naar de Strabrechtseheide. Daar ontwikkelde ik mijn interesse in vogels en fotografie. Na een periode in Limburg, Griekenland en Hongarije gingen we in 1999 wonen in Laren. Vandaar ging ik regelmatig naar de Oostvaardersplassen. Met een Konica Minolta en een 300 mm F2.8 lens schoot ik daar ooit een foto waarmee ik de maandwedstrijd won op Birdpix. Op die site vindt je mijn foto's als Birdman. En zelf ben ik blij met de derde prijs die ik won in de fotowedstrijd van Han Bouwmeester zijn fotohutten.

 

Toen ik in 2005 / 2006 mijn huidige partner ontmoette heeft zij mij zeer gestimuleerd om mijn hobby fotografie en natuur een boost te geven. We vertrokken rond kerst naar Kenia en mijn interesse in verre reizen was geboren. Verre reizen zijn we blijven maken. Waarbij ik de laatste paar jaar ook alleen op reis ga met als hoofddoel vogel - en natuurfotografie.

 

In 2014 waren we in Gambia en liep ik dagenlang rond met mijn statief, camera en lenzen in de tuin van ons hotel. Niet echt handig bleek achteraf, want een periode van schouderblessures volgde. Daardoor was rondzwerven met mijn spullen in de natuur een tijd uit den boze. Met als gevolg een eigen website en het meer en meer fotograferen vanuit schuilhutten. Ik ben fan van de hutten van Han Bouwmeester en heb ook de boshutten Hoenderloo en Deelerwoud wel gehuurd. In 2015 bezocht ik voor het eerst de Fotohut in Marken en een Dassenhut in de Ardennen. In 2016 bezocht ik naast de eerder genoemde hutten, de hutten van Glenn Vermeersch in België en van Gerwin Kieboom in Brabant. Een aantal van mijn blogs gaan over hutfotografie. In 2016 schreef ik er ook over op natuurfotografie.nl In 2017 is het bezoek aan de hutten doorgegaan. hoogtepunten waren o.a. de bezoeken aan een Dassenhut en aan een Marterhut in Drenthe.

 

Verder doe ik regelmatig workshops. Dit om mij fotografisch verder te bekwamen. De foto's die ik daarbij maak staan onder Experimenten. Afgelopen jaren deed ik o.a. een workshop Boomkikkers fotograferen en een workshop om Vlinders te fotograferen. Meer en meer ben ik ook andere foto's gaan maken. Zo kreeg mijn foto water de meeste nominaties bij de seizoensopdracht op Nederpix.

 

Net als veel andere fotografen ben ik gek op apparatuur. Canon is mijn merk, maar enige jaren terug ben ik vreemd gegaan :-). De aanschaf van een Olympus systeemcamera en later een Panasonic 100-300 mm zoomlens hebben mij geholpen door de periode van de schouderblessure heen. Dat je ook met deze apparatuur mooie foto's kunt schieten blijkt voor mij uit deze foto. Om nog betere kwaliteit foto's met de systeemcamera te kunnen maken heb ik inmiddels ook een Panasonic Lumix GX8.

 

Enige tijd terug heb ik de gelegenheid gekregen om te gaan schrijven voor natuurfotografie.nl. Het eerste artikel dat verscheen ging over Steenarenden in Zweden. Daar is inmiddels een artikel over hutfotografie en een aantal reisverslagen aan toegevoegd. In 2018 verscheen ook een bijdrage over het fotograferen van Beren. Ook maak ik af en toe een video van mijn foto's. Zo ook van twee bezoeken aan de Fotohut in Marken.

 

Sinds kort ben ik door Wildpix, waar ik zelf ook klant ben, gevraagd om als begeleider mee te gaan op fotoreizen. De eerste reis die ik  begeleidde ging naar Ultima Frontiera in Roemenie. Daarop volgden reizen naar Zimanga en naar Polen. De reis naar Polen liet zien dat de natuur niet altijd meewerkt. We gingen voor Wolven, maar hebben die niet kunnen zien en vastleggen. Hoewel twee deelnemers, op grote afstand nog een Wolf zagen en een registratieplaat konden maken. Komend jaar begeleid ik wederom reizen naar Polen en naar Hongarije. Mogelijk komt daar India nog bij! 

 

Inmiddels staan verschillende van mijn werken te koop op Werk aan de Muur. Ik mag me gelukkig prijzen, dat dit regelmatig leidt tot verkopen!Mocht je een foto willen, die niet op hun site staat laat het dan even weten.

 

In 2017 heb ik mijn vaste baan verloren en ben ik ZZP'er geworden. Lang niet altijd heb ik voldoende werk, maar dat betekent ook dat ik meer kan fotograferen. Ik fotografeer nog steeds veel vanuit hutten, maar ben ook veel struinend te vinden in de natuur. Daardoor worden mijn foto's denk ik steeds iets beter. Ik werk veel met tegenlicht en kan daar van genieten. Dat het niet onopgemerkt blijkt o.a. uit de opname van een foto in het WNF Fotoboek Ooggetuigen. Ook ontving ik bij het thema drama een Highly Commended bij de Lowland Photo Contest met een foto van een "dood damhert in de sneeuw".