Een fotograaf leert elke dag bij. Niet alleen door veel te fotograferen, maar vooral ook door experimenteren. Daarom volg ik regelmatig workshops en probeer me andere fotografiespecialismen eigen te maken. De laatste paar jaar heb ik workshops gevolgd in Macrofotografie, Landschapsfotografie en filtergebruik, Nachtfotografie en Straatfotografie. Ook startte ik met experimenten in zwart wit, en al eerder met Bos experimenten. 

 

Mijn meest recente experimenten hebben o.a. betrekking op het gebruik van triggers en flitsers. Met name in Gambia heb ik daar mee gespeeld. Verder maak ik af en toe bewust vogelfoto's in tegenlicht of met lange sluitertijden. Ook ben ik de laatste tijd begonnen meervoudige belichting toe te passen. Uiteraard moest ik ook aan de slag met lange sluitertijden. Nog even en ik experimenteer meer dan dat ik normale plaatjes schiet!

 

Een nieuwe stap is dat ik af en toe probeer meer projectmatig te werken. Mijn eerste project zijn Spreeuwen en Spreeuwen-zwermen. Een populair onderwerp, zoals bleek bij de Groene Camera editie 2020. Één van de winnende portfolio's ging over Spreeuwen. Ook één van mijn Spreeuwenfoto's kreeg een eervolle vermelding. Het project is inlees afgerond en terug te vinden bij mijn portfolio.