Natuurfoto's Azie

In 2013 maakten we een twee maanden lange reis door India en China. India is een prachtig land waar natuur, economische groei en cultuur volop aanwezig zijn. Het leven is er druk en chaotisch, maar door de reis strak te plannen en het vervoer en logies vooraf te regelen konden we toch een vol programma afwerken. In China is de organisatie veel strakker. De infrastructuur is bv indrukwekkend. Maar de natuur is in de gebieden waar wij kwamen sterk gecultiveerd. Als je gaat voor natuurbeleving is mijn aanbeveling dan ook om naar India te gaan.

 

Die kans kregen wij eind 2015. We zijn toen voor de bruiloft van mijn zwager naar India gereisd. In het blog staat meer over onze belevenissen en op de India pagina meer natuurfoto's.

 

In 2015 bezochten we Bali, Lombok en Flores in Indonesie. We hadden maar twee weken de tijd en de reis was niet echt gericht op natuurbeleving. Het aantal vogels en zoogdieren wat we zagen viel tegen. Wel bezochten we het eiland Rinca om Komodovaranen (een blog) te zien en te fotograferen.

 

Weer drie jaar later volgde opnieuw een reis naar India. Veel minder focus op de natuur, maar het bezoek aan Khichan Bird Sanctuary met de vele Jufferkraanvogels was een hoogtepunt. Later in 2019 ging ik met Wildpix Travel wederom naar India. In 2020 stonden twee reizen naar India gepland. Allereerst in April met Kanha National Park als reisdoel voor Tijgers en als tweede een reis , die ik zou begeleiden voor Wildpix Travel naar India in november. We bezoeken dan Keoladeo National Park en Kanha National Park. Een echte aanrader! COVId gooide roet in het eten. IN 2023 ben ik alsnog naar Kanha geweest.

Reizen in de Azië kent zeker zijn uitdagingen. Ook hier is goede voorbereiding cruciaal. Op de pagina reisvoorbereiding kun je lezen hoe wij ons voorbereiden. Voor diegene die graag goed voorbereid op reis gaat, hierbij een boekenlijst voor Azië.

 

Vogelboeken:

 

 

Birds of the Indian Subcontinent 

Birds of India

A field Guide to the Birds of China

Birding South East China

Birds of Indonesia 

Birds of South East Asia

Birds of peninsular Malaysia and Singapore

 

Boeken over het dierenleven

 

Field Guide to Indian Mammals

Guide to the Mammals of China

Chinese Wildlife