Hutfotografie (4)

 

Vandaag net als twee maanden terug naar Hut 3 van Han Bouwmeester geweest samen met Paul Bedijs. Uiteraard weer vroeg vertrokken. Onze doelsoorten waren de vorige keer de Kuifmees en de Sperwer. We zagen toen de Kuifmees. Vandaag was ons doel daarom wederom de Sperwer. Verder hoopten we op Appelvink en Kruisbek.

 

Ik gebruikte mijn Canon 1 D Mark IV, de 1.4 converter  en mijn 500 mm lens. Te veel als er een Sperwer komt en daarom had ik een tweede camera met mijn 70 -200 mm lens bij de hand.

 

Vervolgens het water bijvullen en een beetje voer neerleggen en ons snel installeren. Al snel kwamen de Vinken en Koolmezen. Het werd uiteindelijk een bijzondere dag met 17 soorten direct voor de hut (Koolmees, Pimpelmees, Vink, Appelvink, Kruisbek, Roodborst, Sijs, Goudvink, Graspieper, Goudhaan, Geelgors,Merel, Grote Bonte Specht, Heggenmus, Fitis,Groenling en Putter) en twee op afstand (Gaai en Buizerd).

Het was dan ook een drukte van belang met zoveel soorten. Het mooiste moment deed zich voor toen een Specht en een Appelvink gingen bekvechten om een plek op een mooie tak. Helaas had ik in het donker mijn camera op handmatig gezet en waren al mijn foto's van dat topmoment overbelicht. Een drama wat gelukkig Paul niet is overkomen.  


Uiteraard werd er ook vandaag een bad genomen. Opvallend is dat het badderen pas in de middag begint. Vaste klanten zijn de Merel, die altijd prachtig baddert, en de Koolmees. Ook de Putters namen een bad. Een andere bijzondere gast was de Goudhaan. Zelf had ik er nog nooit 1 gezien en dan gelijk badderend! Echt genieten was ook de komst van de Graspieper. Wij dachten eerst dat het een Zanglijster was, maar gezien de lichtere rug houden wij het op een Graspieper.

 

Tja en de Sperwer, die hebben we ook vandaag niet gezien. Wel hoorden we af en toe geluiden van een Buizerd en zagen we hem op afstand, maar we kregen geen roofvogel bezoek.

 

Hieronder nog een paar resultaten van vandaag.

Commentaren: 3
 • #3

  John Kerkhofs (zondag, 21 augustus 2022 15:23)

  Leuke blog met goed verhaal, helaas heb ik 'maar' een 300 mm en een Canon 80 D, ik kom inderdaad niet aan de beeldvullende foto's maar ik ben tevreden wat ik 'schiet'.. Maar als ik u foto's zie dan misschien toch maar eens sparen voor een converter. Dank je wel.

 • #2

  Andius (zondag, 12 april 2015 18:43)

  Thijs,

  Dank voor je commentaar. Waar zie je aan dat het een Boompieper is?

  Andius

 • #1

  Thijs G (zondag, 12 april 2015 13:30)

  Schitterende foto's Andius! De Graspieper is echter een boompieper ;-)
  Kruisbek en putter zijn top.

  Thijs