Onze reizen hebben ons ook gebracht naar Zuid en Midden Amerika. De trip naar Trinidad en Tobago maakten we in 2008. Twee mooie eilanden, waar natuur en de relaxte lokale cultuur samen komen. In 2011 gingen we naar Peru. Directe aanleiding was de studie van mijn dochter in Lima. We trokken o.a. de Amazone in. Een enorme belevenis was onze trip op de Heath River. In een kano op weg naar de lodge, moesten onze begeleiders regelmatig de boot uit om ons vlot te trekken vanwege het lage water. De natuur van Peru is afwisselend en zeer de moeite waard. Ik ben dan ook blij met de natuurfoto's die ik kon maken.

 

In 2012 zijn we een weekje in Florida geweest. Mijn zoon speelde er dat jaar golf en naast het bezoek aan hem en aan de golfbaan gingen we m.n. naar Daytona Beach. Daar met mijn 70-200 mm lens lekker gefotografeerd.

 

In 2015 maakten we een reis naar Costa Rica. Een heerlijk land om zelf rond te reizen. We hadden een aantal dagen een auto gehuurd en vlogen tweemaal met Nature Air terug van Tortuguero en Corcovado. Dat fotograferen in oerwoud niet eenvoudig is bleek hier. Toch schoot ik veel natuurfoto's.

 

Het absolute hoogtepunt zijn de Galápagos eilanden. Die bezochten we in 2017 gedurende twee weken in mei. Er is een aantal pagina's met beelden van de vogels, zeezoogdieren, reptielen en landschappen.

 

In 2022 bezocht ik met Wildpix Travel Guatemala. Mocht je daar ook heen willen, laat het mij weten. In een komend jaar zal ik als gids optreden op deze reis.

Reizen in de Amerika's kent minder uitdagingen, dan bv in Afrika. Toch is ook hier goede voorbereiding cruciaal. Op de pagina reisvoorbereiding kun je lezen hoe wij ons voorbereiden. Voor diegene die graag goed voorbereid op reis gaat, hierbij een boekenlijst voor de Amerika's..

 

Vogelboeken:

 

Birds of Trinidad & Tobago

Birdwatchers' Guide to Trinidad & Tobago
Birds of the West Indies

Birds of Peru

Birds of Costa Rica

Where to watch birds Costa Rica

 

Boeken over het dierenleven

 

Travellers' Wildlife Guides Peru

The Wildlife of Costa Rica

Wildlife Guide Costa Rica