In 2017 werd ik ontslagen. Het volgende voorjaar heb ik geprobeerd van de nood een deugd te maken, door tijd vrij te maken om op zoek te gaan naar de Vossen van de Amsterdamse Waterleing Duinen. Ik had het geluk al direct het eerste jaar een Moervos met welpen te kunnen volgen. Sindsdien kom ik zeer regelmatig in de AWD om Vossen te fotograferen.

 

Van de beelden heb ik ook korte filmpjes gemaakt. Mijn kleinzoon weet die zeer te waarderen en geniet ervan om samen met opa te kijken. Hij komt dan op mijn schoot zitten en wijst naar het scherm.

 

De muziek is volgens Bart Siebelink te rustig, maar voor mijn kleinzoon zeer gepast. Van het tweede filmpje heb ik ook een versie gemaakt met iets energiekere muziek.

 

Inmiddels heb ik besloten er een project van te maken. Wat dat gaat opleveren weet ik nog niet, maar voorlopig ben ik me vooral aan het inlezen over Vossen. Onder andere met een oud boekje over Vossen van de Slegte, maar sindsdien ook via onderzoek op internet.

 

Binnenkort volgt hier ook een selectie beelden uit de AWD. Om een voorproefje te geven wat beelden uit 2022, 2023 en 2024.