Een bezoek kunnen en mogen brengen aan de Galápagos eilanden is een droom voor veel natuurliefhebber. Wij hadden het geluk in 2017 die droom in vervulling te mogen laten gaan. Het is een kostbare reis, maar tegelijkertijd een onbeschrijfelijke belevenis. Een unieke "once in a lifetime" beleving. De moeite waard om voor te sparen.

 

We boekten onze reis bij Ander Licht Reizen. Zij bieden uitstekende service. Hebben kennis van de boten en de eilanden. Hun advies is dan ook zeer waardevol geweest. Daarnaast heb ik boeken geraadpleegd als:

 - Wildlife of the Galápagos by Julian Fitter, Daniel Fitter en David Hosking

 - Galápagos Wildlife byDavid Horwell en Pete Oxford

 - Lonely Planet gids voor Equador en de Galápagos.

 

Om ons voor te bereiden op wat ons te wachten stond kochten we verder de DVD's van de BBC serie met David Attenborough en een prachtig fotoboek van Tui de Roy genaamd Galápagos Islands born of fire.

Over de reis verschijnt een blog op mijn site. Gezien de vele bijzondere soorten en de unieke beleving heb ik voor de Galápagos een aantal onderliggende pagina's gemaakt over de Vogels, Zee Zoogdieren, Reptielen en Landschappen. Ook is er een pagina met overige foto's. Hieronder een selectie van zo'n 50 foto's voor een overzicht.