Uit de oude doos

Aan het einde van het jaar is het een mooie tijd om mijn fotobestanden bij te werken en zaken op te ruimen. Bij deze activiteit stuit je soms op foto's waar een tweede kijk een ander beeld geeft. Dit keer gebeurde dat met foto's uit Gambia.

 

Tijdens een week zonvakantie had ik gepland ook te gaan fotograferen in de hut van Han Bouwmeester in Gambia. Daarom had ik alle spullen mee. Tot mijn verassing was de tuin van het hotel ook een prima plek om vogels te fotograferen. elke ochtend was ik al vroeg te vinden in de tuin of op het strand.

 

Één van de ochtenden trof ik Kaalkopgieren die een aangespoelde schildpad leeg aten. Liggend op het strand fotografeerde ik het tafereel. Thuis gekomen begon ik opgewonden aan de bewerking van de foto's. Zoals wel vaker plaatste ik er enkele op Birdpix. De reacties gingen over de scherpte, die niet optimaal was. Het was terechte en logische kritiek, maar het viel mij zwaar op mijn dak. Ik liet de andere foto's met rust.

 

Bij het opruimen nam ik de tijd nog is te kijken. Ook ik zie dat de scherpte niet top is, maar toch kon ik genieten van de beelden. Vandaar dat ik besloten heb ze even onder de aandacht te brengen op mijn website.