Hut 7 en experimenteren

Dit weekeinde stond in het teken van een bezoek aan hut 7 van Han Bouwmeester. Al weken keek ik er naar uit. Maar ja, dan kan het eigenlijk alleen tegenvallen! En dat het niet optimaal was moge blijken uit de foto hiernaast. 

 

Daar Anita het weekend niet thuis was en ik graag vroeg aanwezig wilde zijn had ik besloten om een hotel in de buurt te zoeken. Dat was niet zo moeilijk. Ommen ligt dichtbij en dit toeristische plaatsje heeft voldoende hotelletjes. IK eindigde in Hotel De Zon aan de Vecht. Prima plek om te slapen, en ook het eten was niet te versmaden. Er wordt gekookt met lokale producten.

 

Omdat ik al om 15 uur in het hotel was besloot ik te gaan wandelen. Daarom ben ik alvast naar de parkeerplaats van de hut gereden en heb daar een wandeling van zo'n twee uur gemaakt. Uiteraard langzaam aan gelopen om ook te kunnen fotograferen.

 

Uiteraard heb ik klassieke foto's gemaakt van bos en heide. Maar het leek me vooral leuke experimenteren met technieken, die ik nog niet onder de knie heb. Het heeft geleid tot andere plaatjes , dan mijn normale foto's. Allemaal met beweging en gemaakt door de lens op en neer te bewegen of door de zoom te gebruiken tijdens het afdrukken. Uiteraard moet de sluitertijd lang genoeg zijn om succesvol te kunnen werken. Om dat te bereiken heb ik de ISO op 100 gezet en het diafragma flink geknepen.

 

Weet nog niet of het echt voor herhaling vatbaar is. Dat weet ik ongetwijfeld over een aantal weken als ik nog is naar deze foto's kijk. Wellicht dat dan het nu nieuwe kopje onder Bos in beweging wordt verwijderd. In ieder geval leer je van zo'n experiment! 

 

Vervolgens op tijd naar bed om bij zonsopgang bij hut 7 te kunnen zijn. Een beetje naïef want de weersverwachting was niet optimaal.

Toen de wekker afging me snel aangekleed en het hotel verlaten. Aangekomen bij de hut mijn spullen klaar gezet en een beetje voer neergelegd. Het was bewolkt en het licht hield niet over. Volgens mijn weer app zou het tot 11 uur droog blijven. 


Het onderwerp van vandaag was jonge vogels die gevoerd worden. Met name veel Vinken, een Groenling en even een Appelvink. Ook een Goudvinken paar liet zich op afstand zien, maar die sleepten nog nestmateriaal bij elkaar. De koolmezen jongen werden al niet meer gevoerd.Naast het voederen uiteraard foto's gemaakt van badderende vogels. Naast de vinken was de Zanglijster actief in het water! 

Om 10.30 begon het te regenen en om 14.15 ben ik maar naar huis gegaan. het bleef maar regenen. Waarschijnlijk iets te vroeg, want onderweg naar huis werd het weer droog! Nog een aantal resultaten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0