Amsterdamse Waterleidingduinen

Vandaag zonder direct doel op stap in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Stevig gekleed vanwege de kou en met de Olympus met Panasonic 100-300 mm. Vanwege mijn schouders en het plan veel te lopen niet mijn Canon kanonnen in de rugzak!


Bij aankomst bleek het ondanks de kou zeer druk. Veel ouders met kinderen, waardoor ik bevreesd was niets te zien. Maar dat viel reuze mee. Al snel zag ik de eerste vogeltjes. Koolmezen, Roodborstjes, Pimpelmezen, Boomkruiper flitsten voorbij, maar weigerden op de foto te gaan. Kort daarna ook de eerste Damherten in een groep. Er achter aan struinen bleek niet de juiste strategie. Ze keerden zich van mij af en daarom er om heen geslopen. Zonder succes, want ze keerden weer om.


Daarom een tijdje zitten wachten op een boomstronk, maar ook dat werkte niet echt. Ze liepen met een keurige boog om mij heen. Langzaam aan kwam ik er achter dat aan de lage kant blijven tussen het hoofdpad en het water vandaag het beste werkte. Ongetwijfeld ook omdat ik daarbij de wind in het gezicht had.


Onder tussen stuitte ik nog op een Grote Bonte Specht. Die hakte er vrolijk op los, maar zat net iets te ver voor een goede foto. Dichterbij gekomen verkoos de specht de achterkant van de boom.


Weer iets verder behoorlijk wat Kuifeenden en Meerkoeten in het water. Langs de waterkant gooide een Zwaan die mij ontdekte roet in het eten. Hij maakte veel kabaal en ging op de vleugels, waarop de eenden besloten van mij weg te zwemmen. 


Teruglopend naar de ingang had ik nog een aantal meevallers. De Damherten besloten mij vrolijk aan te kijken en af en toe brak het zonnetje even door. Helaas geen lichtje in het oog van de Damherten, maar toch als tevreden mens weer naar huis.


Per slot van rekening zijn de Damherten weer een aanvulling op mijn foto's van Zoogdieren in Nederland.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Willie Doorn Meijne (donderdag, 26 maart 2015 18:37)

  Via BP ben ik op je website gekomen. Zelf kom ik ook regelmatig in het AWD een heerlijk gebied om lekker te struinen. Elke keer kom je wel wat tegen. Dus vond ik het leuk om dit stukje te lezen. Ik zal je site op mijn bladwijzer zetten en regelmatig kijken!

  groet Wil

 • #2

  Andius Teijgeler (donderdag, 26 maart 2015 21:28)

  Willie,

  Dank voor je belangstelling> heb ook met plezier op jouw site gekeken!

  Groeten, Andius