Hutfotografie (2)

Vandaag weer is een hut gehuurd van Han Bouwmeester. Dit keer Hut 1, waar ik al een paar keer eerder was geweest. Vorige keren regelmatig eekhoorns in beeld en ook veel Grote Bonte Spechten. De laatste keer was ik er in april 2013. Ik was benieuwd hoe het er zou zijn! Kortom vroeg wakker en rond 5.45 de auto in richting Twente. Onderweg vreselijke mist, maar toch om 7.45 bij de hut. 

 

De begroeiing rond het watertje is in mijn gevoel fors gegroeid. Leuk was dat op de verschillende stukken hout er zwammen groeiden. Geprobeerd om die mooi met vogel op de plaat te krijgen. Lastig was dat daar voor eigenlijk het diafragma naar 10 of hoger moet. Maar met het te beperkte licht zou dat leiden tot veel te lange sluitertijden. Daarom was uiteindelijk bijgaande foto haalbaar. Heb ook nog het stuk hout gedraaid en dat gaf een extra mogelijkheid.

 

 

Weliswaar zie je nu minder van de zwam, maar de onscherpte vind ik minder hinderlijk. Toch maar besloten mij verder te richten op de vogels die kwamen eten en badderen. Zag de volgende soorten: Merel, Vink, Koolmees, Pimpelmees, Boomklever, Winterkoning, Grote Bonte Specht (heel even), Heggemus, Glanskop en Houtduif. Een mooie lijst, maar helaas niet iets echt bijzonders. Hoorde wel enige keren een Buizerd, maar hij liet zich niet zien. Daar het vrij vochtig was kon ik helaas het glas niet dicht houden, wat de kans op een bezoek ongetwijfeld had vergroot.

 

Ben me daarom gaan vermaken met het badderen van de Pimpelmezen en Koolmezen. Dat betekent automatisch dat veel foto's niet veel zijn. Scherpte krijgen op de kop is tijdens het badderen heel lastig en je wil dat toch wel bereiken.

 

Hieronder nog een paar resultaten van vandaag.